Zondag 21/09 van Kathmandu -> Delhi -> Varanasi - Reisverslag uit Delhi, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu Zondag 21/09 van Kathmandu -> Delhi -> Varanasi - Reisverslag uit Delhi, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

Zondag 21/09 van Kathmandu -> Delhi -> Varanasi

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

21 September 2008 | India, Delhi

Om 7 uur staat een auto klaar om me naar het vliegveld van Kathmandu te brengen. Het is erg relaxed dat ik dat van te voren geregeld heb.

Veiligheidsmaatregelene zijn enorm verscherpt naar aanleiding van de bomaanslagen vorige week in Delhi. De aanslag op een hotel in Pakistan zal ook wel een rol spelen. Het vliegtuig loopt daardoor een flinke vertraging op.

In Delhi aangekomen wordt ik opgewacht om me naar het Travelagency te brengen. Ik krijg mijn vouchers en tickets voor de rest van mijn vakantie. Ik wil vandaag graag een van de markten in Delhi bezoeken, en ik krijg een gids mee. Het Travelagency probeert me op allerlei manieren in te palmen/ naar de zin te maken.

Delhi zelf is weer druk en chaotisch. Zelfs op de markt zijn brommers, motors, auto's en wat al niet meer. Ik vind dat dus niet zo leuk, en vraag de gids of hij voor mij een goed adres weet om een ring te laten maken. De juwelier die hij als 1e op het oog heeft, was er niet meer. De 2e kon wel wat moois maken, maar vroeg al zo veel dat ik niet verder wilde onderhandelen. Ik ben gelijk opgestapt. De 3e maakt de komende week een ring voor me. Nu vond ik de prijs wel redelijk. Volgens de gids was het "very very cheap". Zal wel. Ik denk dat het erg mooi gaat worden. De ring is van goud (met 2 lichtere stukjes er in). De ring is vrij eenvoudig, waardoor de aquamarijn die ik in Nepal heb gekocht juist heel mooi uitkomt. Het goud met de twee licht stukken er in staat voor India, en de "parel" is toch echt Nepal. De ring is met een week klaar, en ik haal hem op 3/10 op als ik weer in Delhi ben.

Wat mijn camera betreft. Ik ben naar het adres van de chauffeur gegaan. Met zijn gezin gesproken, en later ook telefonisch met hem. Hun hebben de camera niet, en ik geloof hun. Het Travel agency gaat achter het hotel aan. Het is nog maar een kleine kans. Ik bel zelf ook. Ik zie wel.

Ik ben ruim op tijd naar het station in New Delhi gegaan voor de trein naar Varanasi. Ik heb 1 1/2 uur de tijd om een en ander uit te zoeken. Tijd genoeg, en ik vind het juist leuk om dat zelf te doen.

Ik heb een prima slaapplek. Past precies met mijn lengte. We vertrekken precies op tijd (18:30), en ga al vrij snel slapen. Dat maakt het reizen veel makkelijker. Ik word maar een paar keer kort wakker. Ideaal dus. In Varanasi wordt ik door het hotel opgehaald. Dus daar heb ik ook geen omkijken naar.

• 23 September 2008 - 06:15

Nelly:

Hey Ron,

het is maar goed dat je alles opschrijft, je maakt zoveel mee, dan kan je het als je weer terugbent allemaal nog eens nalezen. Het is ook leuk dat wij je op deze manier een beetje in de gaten kunnen houden ;-)

Je camera kwijt ? Dat heb ik even gemist, ik hoop voor jou dat hij "teruggevonden" wordt.......

Have fun, Jan en Nelly.

• 23 September 2008 - 11:04

Louis:

toch niet die mooie uit Tanzania.
    ik beleef het op afstand maar ik ruik het wel