Zaterdag 20 september: Rustdag Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu Zaterdag 20 september: Rustdag Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

Zaterdag 20 september: Rustdag Kathmandu

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

20 September 2008 | Nepal, Kathmandu

Vandaag is het mijn rustdag. Geen inspannende dingen vandaag. Lekker lezen, eten, slenteren en Ayurvedische massage. Ik kan er weer even tegen aan. Ik ben weer helemaal gekneed, en alle spieren zitten weer op zijn plek. Ze gebruiken daarbij een massageolie met allerlei kruiden. Volgens mij raak ik deze lucht de komende week niet meer kwijt.

Vandaag is het onrustig in Kathmandu. Er zijn hier en daar wat relletjes als protest tegen het lokale bestuur. Zelfs vlak bij het hotel worden autobanden op straat in brand gestoken. Er wordt afgeraden om richting Durbar Square te lopen. Ik doe toch rustig aan, en ga de moeilijkheden vandaag niet op zoeken.

Morgenochtend om 7 uur word ik afgehaald met de taxi. Ik ga dan naar Delhi toe. s' avonds heb ik dan de nachttrein naar Varanassi (Benares).

Het heeft me goed gedaan om een rustdag in te lassen. Je kijkt een beetje terug, maar ook vooruit. Terwijl ik de afgelopen weken alleen maar met vandaag (nu) ben bezig geweest. De afgelopen 2 weken zijn heel mooi geweest. Meer dan ik van te voren heb verwacht. Het is een mooie mix geweest van India en Nepal. Ik ben er erg blij mee.

Als ik vooruit kijk ga ik wat dingen veranderen. De komende tijd ben ik telkens een aantal dagen op een plaats. In Varanassi bijvoorbeeld ben ik 3 dagen, en in Agra 2 dagen. Er komt daarmee wat meer rust in mijn reis. Ik zal -denk ik nu- ook niet meer elke dag wat schrijven. Meer een stukje over een bepaalde plaats, en niet meer in de vorm van een dagboek zoals het tot nu toe gebeurt.

Ik heb al een aantal souveniertjes gekocht. Dat is hier niet zo erg ingewikkeld. Ik wil voor mezelf graag een aandenken van zowel Nepal als India. Vandaag heb ik in Kathmandu een mooi geslepen aquamarijn gekocht. In India laat ik daarvan een ring maken. Dat vind ik wel een mooie symboliek. Nepal is nu qua vakantie ingebed tussen twee delen India. Ik ga op zoek naar iemand die een ring voor me kan maken die dat goed symboliseert. In Nederland is dat onbetaalbaar, maar hier is alles mogelijk.

• 21 September 2008 - 12:09

Pama:

die rustdag is een beste timing,en die ring lijkt ons voor jou een geweldige herinnering. pama

• 21 September 2008 - 16:27

Peter:

Nog houtsnijwerk als souvenir gekocht?

• 21 September 2008 - 16:56

Natasha:

Fijn dat je het zo naar je zin hebt.

• 22 September 2008 - 19:32

Rinske:

hoi pap :D

stink stink...ik hoop dat de geur weg is als je weer terug bent hahahaha...

en als je idd een eigen ring wilt laten maken kan je dat t beste daarzo ergens in de buurt doen!

Bart en ik zijn een weekend naar de ardennen geweest weer is wat anders als Borneo haha maar ook leuk ;)wat pech in t begin gehad de auto is kapoet nu :S

de koppeling hield er ineens mee op en het laten repareren was veeeeeel duurder als dat die hele auto nog waard is :S baalbaal

maja nu moeten we maar even kijken hoe we dat weer gaan oplossen we zijn voor een nieuw autotje aan t kijken want is wel handig als er snel iets nieuws komt

verders alles goed hierzo!!

kussss+veel plezier nog!!