Zaterdag 27/9 Jaipur - Reisverslag uit Jaipur, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu Zaterdag 27/9 Jaipur - Reisverslag uit Jaipur, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

Zaterdag 27/9 Jaipur

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

27 September 2008 | India, Jaipur

Vandaag als 1e naar boven gelopen in het hotel ("roof top"). Je hebt hier een geweldig uitzicht over de heuvels, en de forten op die heuvels (Het Amber fort, het Jai ... fort, en nog een 3e fort). Dat is me gelijk duidelijk: dit wil ik van heel dichtbij bekijek. Mijn hotel is vlak bij de forten. De locatie van het hotel is dan ook prima.

Om 9 uur gaan we op pad. Ik word weer geinstrueerd over gidsen, olifanten e.d. Je kan je met een olifant naar het 1e fort/paleis laten brengen. Nu ik weet hoe olifanten "tam" gemaakt worden, heb ik geen zin dat mensen daar 1 Rupee aan verdienen. Misschien dat ik daar ooit nog eens heel anders over ga denken. Maar op dit moment niet. Het is wel een erg mooi gezicht. De olifanten zien er sterk en kleurig uit, en in deze omgeving ziet het er erg mooi uit.

Ik trek er 4 uur voor uit. Eerst het Amber fort/ palies. Dat is al gelijk erg de moeite waard. Heerlijk om gewoon te kijken, zonder de onzinverhalen van de zogenaamde gidsen. Als ik iets wil lezen, heb ik de Lonely Planet, en op internet zoek ik wel op als ik iets echt wil weten. zie bijvoorbeeld: http://en.wikipedia.org/wiki/Amber_Fort

Ik klim verder naar boven naar het 2e fort. Dat is van rode steen gemaakt. Het 1e fort is geel. Ik ben de enige die daar naar boven loopt. Het is een geweldig uitzicht. Een uurtje klimmen, en ik ben er. Dit fort controleert de hele omgeving. Geen enkele kans dat je hier vroeger ongemerkt naar binnen kon komen. Ik hoorde dat zo'n 30.000 soldaten de boel bewaakten. Wapens werden in het fort zelf gemaakt, inclusief kanonnen. Er stat een mega kanon op het hoogste punt opgesteld. Compleet verrijdbaar. Nog nooit zo iets gezien.

Verder zijn er een antal tempels op het complex, want een paar goden die de boel bewaken is natuurlijk nooit weg. Ik denk dat het hindoegoden zijn: ik herken Hanuman. Verder is er een afbeelding van een combinatie van Rama en Shiva.

Je bent dar zo een paar uur bezig. Ik vind het heel interessant. Het waait hier op de heuvel, en dat maakt de temperatuur heel aangenam.

Daarna word ik op sleeptouw genomen naar een museum. Dat kan me wat minder boeien na de forten. Het is misschien een beetje te veel van het goede. Dan wil ik een paar uurtjes rust. Het wordt te warm. Om 6 uur afgesproken om naar de oude stad van Jaipur te gaan. Ik wil daar wel een en ander bekijken.

Eerst rijden we langs een "Gem store" (soort fabriekje annex winkel van halfedelstenen). Ik koop daar een mooi soevenier, en laat me van alles uitleggen over de fabricage van sieraden.

Aan Jaipur mis je weinig. Er zijn daar ook veel te veel auto's die bovendien continu toeteren, en ook in deze stad wordt je continu aangesproken. Heel goed oppassen dus. Ik loop wat over de oude markt, en loop wat zijstraatjes in. Zi lang het licht is en er voldoende mensen lopen, vind ik het prima. Maar de zijstraatjes daar om heen, daar waag ik me s' avonds toch echt niet in. Dat is vragen om moeilijkheden.

• 27 September 2008 - 20:57

Pama:

je laat ons steeds meegenieten. blijf wel uitkijken.groetjes van pama

• 28 September 2008 - 11:11

Jan En Nelly:

jeetje Ron wat gaat de tijd snel hé, je bent al 3 weken "onderweg" !!!

Geniet van je laatste week.......

groetjes,
    Jan en Nelly.