Maandag 29/9 Udaipur - Reisverslag uit Udaipur, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu Maandag 29/9 Udaipur - Reisverslag uit Udaipur, India van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

Maandag 29/9 Udaipur

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

29 September 2008 | India, Udaipur

Om 6:45 begon ik aan mijn ochtendwandeling. Zo langs het meer, en in alle rust is het erg mooi. Dan een ontbijtje op de "rooftop" (op het dak van het hotel). De omgeving is mooier dan het ontbijt. Het eerste is erg leuk, het 2e is karig.

Vlak bij het hotel zijn 2 tempels: 1 voor Shiva en 1 voor Vishnu. Bij de Shiva tempel maken mensen muziek, en zingen. Ik zoek ergens achter in een rustig plekje, en kijk ondertussen mijn ogen uit. Dit is echt mooi. De tempel van Vishnu bezoek ik vlak daarna even. Maar de Shiva tempel raakt me het meest.

Om 10 uur gaat het City Palace museum open. Dat is best heel groot, met een mooi uitzicht over het meer. Geen gids, gewoon kijken. Het is eigenlijk het paleis van de Maharadja. Als je er meer over wilt weten: kijk dan op: http://www.udaipurtourism.com/forts-palaces/city-palace.htmlmuseum .

Om 11 uur heb ik afgesproken. Dan kan ik wat bezienswaardigheden bekijken. Lekker een beetje wandelen door mooie tuinen met fonteinen, en naar het oude fort van Udaipur. Geen moeilijke dingen vandaag. Lekker eten in een tuin van een restaurant. Biertje erbij. Parasol wordt geregeld. Meneer is helemaal happy.

Dan bezoeken we twee "artist schools": een daarvan is een cooperatie van 48 kunstenaars. Hun produceren schilderijen, en leren de technieken ook aan kinderen. Hoe dat bij de andere zit heb ik niet gevraagd, maar daar heb ik iets kleins gekocht.

Nu is het behoorlijk warm buiten. Dus ik doe het nog rustiger aan. Vanavond start hier een festival. Dus om 7 uur ga ik zeker kijken naar het dansen.

Ik laat me weer "Ayurvedisch masseren". Een hoop kruidenolie er bij, en al mijn spieren zitten weer op zijn plaats.

Op de binnenplaats van een museumpje worden wat dansen uit Radjastan vertoont. Ik zelf vind het heel boeiend. Het is maar een uurtje, en dat vind ik net mooi.

Daarna is het tijd om te eten. Ik ga bij een restaurantje eten wat ook in de Lonely Planet wordt aanbevolen (Coquoon). Helemaal geweldig. Een biertje kan je officieel niet krijgen. Maar als je het wilt hebben, wordt het zo geregeld. Dan gaat de ober even naar buiten toe om inkopen te doen. Inclusief bier ben ik RS 205 kwijt (dat is zo'n Euro 3,20). Daarvoor zit ik helemaal geweldig, en het eten smaakt me prima. Ik kies hier in India wel altijd vegetarisch eten. Ik heb op zo'n manier geen enkele last. En de Kip Tandori eet ik wel weer in Nederland. Dat durf ik hier echt niet aan.

Wat ik hier zo leuk vind als je door Udaipur heen wandelt, is dat je bijna niet kunt verdwalen, en dat je het ene moment onverwachts oog in oog staat met een koe met flinke horens die echt niet van plan is om voor jou 1 stap opzij te gaan, en het volgende moment sta je in een nauw straatje oog in oog met een olifant waar jij heel graag een stapje voor opzij zou willen doen (maar dat kan soms dus echt niet).

Morgen vroeg op weg naar Jaisalmer. Dat wordt een lange reisdag. Om die reden wil ik al om 8 uur vertrekken.

• 30 September 2008 - 08:23

Rinske:

vegetarisch eten is idd wel zo slim kan er het minste fout gaan en volgens mij is india een van de beste landen waar je vegetarier kan zijn en waar je ook nog lekker kan eten...

heb ik gehoord dan ;)

• 01 Oktober 2008 - 13:04

Frank De Graaf:

Vorige week weer begonnen, eindelijk tijd om je reisverslag te lezen.....wordt vervolgd. Wanneer ben je weer terug?

• 01 Oktober 2008 - 20:37

Elly:

die koeien weten daar gewoon dat ze heilig zijn he, maar hoe dat dan met die olifanten zit???
    heb je smsje ontvangen, alles is goed hier en ook met de kids is alles oke
    veel plezier nog de komende dagen