Zondag 14 september: Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu Zondag 14 september: Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

Zondag 14 september: Kathmandu

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

14 September 2008 | Nepal, Kathmandu

Vanochtend om 4 uur weg uit Delhi. Daar ben ik gezien de bomaanslagen van gisteren erg blij mee. De vlucht naar Kathmandu is zo gebeurd. Volgens mij was het 10 over acht (inclusief tijdverschil dat we daar geland zijn.

Ik werd afgehaald door het hotel, ik had er dan ook geen omkijken naar. Vanaochtend heb ik eerst een beetje de buurt verkend, en daarna 2 excursies geboekt. Ik ga de 16e raften. En 17, 18 en 19 september ga ik een trekking doen (zo'n 5-6 uur wandelen/ klimmen per dag). We gaan oa naar Nagarnot, en dat moet erg mooi zijn. De laatste krijg ik een side seeing langs een paar leuke plaatsen (allemaal redelijk in de buurt van Kathmandu).

Vanmiddag ben ik naar de apentempel van Soyambhya haan kijken. Dat is een wonderlijke plek. Het is op een heuvel (met 365 treden), en is een combinatie van een aantal godsdiensten (volgens mij hele oude (vuur, water, aarde en lucht elementen), en boedhisme en hindoeisme). Het loopt daar dwars door elkaar heen.

Boven op de heuvel is het uitzicht over Kathmandu geweldig. Verder is er op de top helemaal een aparte tempel. Ik ga dat thuis op internet nog wel eens uitzoeken. Want daar zit een heel verhaal achter. Ik krijg daar een healing met verschillende klankschalen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar wel lekker ontspannen door voel. Tja, en dan natuurlijk weer 365 treden naar beneden. Dan ben je gelijk niet zweverig meer. Het sfeertje is wel heel bijzonder. "Heiligen" in oranje kleding, apen, verschillende randfiguren, en een heel enkele toerist.

S' avonds ben ik gaan kijken op het Durbar square. Dat is ook zo'n wonderlijke plek. Zoals de naam als zegt is het een plein. Er zijn daar een 4-tal rode pagodes, en een wit rooms/grieks gebouw met pilaren. Dit is de eerste dag van een festival. Er er zijn een paar duizend Nepalezen feest aan het vieren. Er wordt gedansd, gezongen, muziek gemaakt. Het is een hele leuke stemming. Op het plein zijn ook allerlei godsdienstige symbolen. Verder op is een groepje bezig. Die hebben maskers op, en ik hoorde al vanmiddag dat die in trance raken, en de verschillende goden uit gaan beelden tijdens hun trance. Ik heb het eerste stuk met veel bewondering bekeken. Ik was vanmiddag gewaarschuwd dat het voor mij niet veilig zou zijn om daar tot laat te blijven omdat de menigte helemaal opgezweept wordt, en idem dito voor de "goden". Het is in ieder geval erg bijzonder in Kathmandu.

Morgen is voor mij een "rustdag". Daarna ga ik verschillende excursies doen (raften, trekking en side- seeing). Morgen ga ik nog even terug naar de apentempel denk ik, want het was door toch wel heel bijzonder.