Woensdag 24/9 Varanasi
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
24 September 2008 | India, Vāranāsi
Eerst naar de Monkey temple, naar tempel "Mother India" (met in marmer een grote afbeelding in 3D van India). Daar kan je heel leuk de bergen van de Himalya zien in een heel ander perspectief. Dan naar zijdefabriekje in arabische wijk. Hij laat van alles zien, en ik koop daar 2 sjaaltjes als aandenken. Heel kleinschalig, maar wel interessant.
S' ochtends heb ik Kata uitgelegd wat ik nodig heb: me op een veilige manier mooie plaatsen tonen, en me helpen als iemand probeert te bedriegen. Het is erg helder voor hem. En hij probeert heel dienstbaar te zijn, als je maar uitlegt wat je nodig hebt (anders brengt hij je naar plaatsen waar hij de meest commissie krijgt).
Hij doet zijn werk goed als risha chauffeur, als gids, en als personal security. Om 11 uur zijn we weer terug. Ga weer zwemmen om op te frissen, en om 12 uur uitchecken. Nog even de afspraken doorgenomen voor vanavond: hun regelen de taxi (staat ook op de voucher). Ik vertrek om 22:20. Dus ik wil om 9 uur opgehaald worden. Treinticket laten zien. Dus voor nu alles ok.
Om 1 uur heb ik weer afgesproken met de Riksha chauffeur. Ik wil de Golden Temple bekijken (daar is bijna niets van te zien als niet-hindoe). Verder staat er een gesprekje met een goeroe ("Gobin") op het programma. Hij vangt meer dan 300 kinderen op, zet zich in voor leprozen, en help oude van dagen. 90% van zijn inkomsten gaat naar anderen. Hij doet aan horoscopen en handlezen.
Hij doet dat ook bij mij. En om 5 uur kan ik langskomen voor "de uitslag".
In de tussentijd laat ik me naar een Ayurvedisch centrum brengen voor een massage. Het kost hier weinig, en ik voel me er erg prettig door.
S' avonds ga ik nog even naar een van de Ghat's voor een ritueel. Dat is hetzelfde als wat ik de avond daar voor heb gezien, en ga dan ook al snel terug naar het hotel. Daar blijkt de taxi niet geregeld te zijn. Just smile. Het wordt allemaal mooi opgelost. Mijn camera zou zelfs weer terecht zijn. De manager van Ivory Palace heeft naar mijn hotel gebeld. Achteraf blijkt mijn camera nog steeds niet terecht. Ik laat het mijn vakantie niet beinvloeden, al ben ik nu wel wat belemmerd in het maken van foto's.
Ik ben mooi op tijd op het station. Ik word met een soort Bentley daar afgeleverd. Op het station moet ik even zoeken naar mijn plaats. Het gaat allemaal wat anders als bij ons, maar dat maakt het juist leuk. Als je maar tijd genoeg hebt. Ik heb water ingeslagen. En dan ogen dicht. Ik heb mijn dag weer goed besteed.
26 September 2008 - 10:31
Rinske:
Hoi pap!!!
zonde van je fototoestel he...maar je onthoud toch ook wel heel veel..de indrukken het gevoel...
Snel weer afspreken als je weer thuis bent..kunnen we weer bij kletsen ;)
kusss