Op weg naar Shimla
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
09 September 2008 | India, Delhi
Ik ben gelijk naar een travelagency gegaan. Daar heb ik gelijk mijn vakantie geregeld voor week 1 en 3&4. Precies zoals ik het wil hebben. Echt een supertrip. Overnachtingen, vervoer (1e week auto met privechauffeur), alles behalve excursies, lunch en avondeten. Nou dat is geregeld.
Programma 1e week:
- s'ochtends korte rondleiding door Delhi
- Shimla (vertrek zelfde dag tussen 12 en 1)
- Manali (2 nachten)
- Dharamsala (2 nachten)
- Amritsar
- Delhi
Delhi is echt chaotisch. Ik heb er weinig mee. Het verkeer, de mensenmassa, en de troep. Ik ben blij dat ik er weer snel weg ga. Vanochtend was het leuk hoor. Het liep super goed. Het regelen van vervoer en hotels is op zo'n manier een eitje. Het travelagency moet even aan de bak om te regelen dat ik al tussen 12 en 1 naar Shimla kan vertrekken. En in de tussentijd wordt een gids en auto geregeld. In Delhi een Hindu tempel bezocht, India gate (monument voor de onafhankelijkheid), en even langs parlement en wat regeringsgebouwen gelopen (heel massaal). Prima als 1e kennismaking.
Om 1 uur vertrekken we inderdaad. Auto met Sikh chauffeur (baard en grote blauwe tulband). Helemaal goed. Net alsof ik zo een film in stap. Hij rijdt prima, maar het verkeer is zo chaotisch. Ik voel me veilig zo achterin de auto, en dat is een topprestatie van hem. We eten en drinken samen. Ik probeer zo goed mogelijk uit te leggen dat ik vegetarisch wil eten, niet erg spicy wil eten, maar wel Indiaas eten wil. We zijn tenslotte in India, en niet in Engeland of zo iets.
De wegen zijn overvol. Veel vrachtverkeer, en smalle wegen. Ik zit expres achterin. Dat is veel rustiger. Af en toe lees ik wat5. Slaap soms kort, en denk vooral over dingen na. Het is allemaal erg relaxed. We zijn lang onderweg. Het is iets na 12en als we aan komen. De kamer is tof. We spreken voor de volgende dag af om 12 uur. We zijn dan rond 7 uur in Manali, en het geeft mij morgen wat tijd om een en ander in Shimla te bekijken. Er zou hier een tempel zijn die gewijd is aan Hannuman (de apen god). Om de temple zouden nogal wat aapjes rondlopen. Verder wil ik wat tijd hebben om de omgeving wat te bekijken. Ik kan hier mijn telefoon opladen. Ik heb de wereldstekker thuis laten liggen. Dat is niet handig.
Vanavond waren we onderweg thee gaan drinken. Er schoof iemand aan. Grappige gesprekken krijg je dan. Het ging er om dat geld niet gelukkig maakt, en dat juist simpele dingen er toe doen.
We komen rond 12 uur aan. Ik bedank mijn chauffeur. Ik neem mijn petje voor hem af. Hij heeft zo'n 10 uur gereden, en dit zijn even wat andere wegen dan bij ons. Shimla ligt in de bergen. Hij heeft het prima gedaan, en is blij dat hij het mij naar de zin kan maken. Dat is voor hem erg belangrijk.
10 September 2008 - 08:05
Rinske:
zozo...prive chauf! goed geregeld wel lekker relaxed reizen! zal wel helemaal niks kosten daar :D gaaf allemaal hoor..en 10 uur rijden!!!!zooo lang!
kuss