Reisplan"Sensational South Africa" (KRAS reizen)
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
18 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
We vliegen vandaag van Brussel naar Johan¬nesburg.
2e dag - Johannesburg
Na aankomst op de luchthaven beginnen we met een stadstour door Pretoria. In deze stad zien we tijdens een stadstour de voornaamste bezienswaardigheden als Church Square, het Kruger House en het Voortrekker Monument. Vervolgens naar het hotel, waar u de rest van de dag lekker kunt ontspannen en bijkomen van de vlucht.
3e dag - Pretoria-Tzaneen
Vanochtend gaan we op weg naar de Limpopo-regio binnen. Onze reis brengt ons over de Venda-route, bekend om haar handwerk ambachten. We maken een stop bij een lokale markt om deze fraaie meesterwerkjes te bewonderen en om te stoppen voor curiosa. Tzaneen is het centrum van de subtropische agricultuur. Hier worden onder meer diverse soorten tropisch fruit, sinaasappelen, noten en ook thee verbouwd.
4e dag - Tzaneen-Phalaborwa
Door naar Phalaborwa. Onderweg reizen we door het wonderschone Magoebaskloof-gebied, en kunt u genieten van de mooie vergezichten in `het land van de zilveren mist`, zoals deze regio ook wel wordt genoemd. Natuurlijk maken we een fotostop! Uw lodge in Phalaborwa ligt op slechts 2 km van de poort van het Kruger Park. De middag is ter vrije besteding. Gaat u lekker ontspannen aan het zwembad of maakt u vandaag al uw eerste gamedrive?
5e dag - Kruger National Park
Vandaag gaan we in de ochtend `op jacht` naar de `Big Five` in het Paul Kruger National Park, dat met zijn oppervlakte van 2 miljoen hectare de grootste verscheidenheid aan Afrikaanse diersoorten herbergt. Optioneel kunt u met de bus een rondrit door ’s werelds beroemdste natuurpark maken. Als u geluk heeft krijgt u de ’the big five’ (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) te zien. U kunt er ook voor kiezen om optioneel per open jeep een gamdrive (hele dag) door het park te maken.
6e dag - Panorama Route-Hazyview
Deze dag staat in het teken van de beroemde ’Panorama Route’! Een werkelijk prachtige natuurtocht boordevol onvergetelijke vergezichten met onder meer de indrukwekkende Blyde River Can¬yon, Bourkes Luck Potholes, de Berlin-watervallen en God’s Win¬dow, een onvergetelijk vergezicht. Natuurlijk bezoeken we ook het historische mijnwerkersstadje Pilgrim`s Rest, een levend museum. We vervolgen onze weg naar Hazyview, waar we de komende 2 nachten verblijven.
7e dag - Hazyview-Kruger National Park
Vrije dag. Alle tijd om te genieten van het Kruger Park. `s Avonds kunt u genieten van de traditionele liedjes en dansfolklore van de lokale Shangan-stam (optioneel, inclusief diner).
8e dag - Hazyview-Swaziland
Na het ontbijt rijden we naar het onafhankelijke Swaziland, het koninkrijk dat bekend staat om zijn kunstnijverheid. Onderweg krijgt u gelegenheid om bij de marktkraampjes en winkeltjes langs de weg (Swaziland is befaamd vanwege deze markten) op zoek te gaan naar leuke souvenirs voor de thuisblijvers of een aandenken voor uzelf. Ook is er de gelegenheid een glasblazerij te bezoeken.
9e dag - Swaziland-Zululand
We nemen afscheid van Swaziland en rijden Zululand binnen. Langs de weg zien we diverse marktjes, waar allerlei handelswaren en eten te koop zijn. Na aankomst in het hotel heeft u de gelegenheid om tijdens een gamedrive in het Hluhluwe-Umfolozi National Park op zoek te gaan naar de zeldzame witte neushoorn (optioneel).
10e dag - Hluhluwe National Park
Vrije ochtend. U kunt optioneel een gamedrive door het Hluhluwe National Park maken. De kans op een ontmoeting met de `Big Five` en de bijzondere, met uitsterven bedreigde witte neushoorn is in dit Nationale Park, één van de oudste wildreservaten van Zuid-Afrika, zeer aanwezig. `s Middags gaan we op weg naar het historische hart van de regio, Eshowe. Hier bevindt zich het Zulu Cultural Village. Hier komen de geschiedenis en de tradities van de roemruchte Zulu-krijgers, o.l.v. Shaka Zulu tot leven.
11e dag - St. Lucia Wetlands
`s Ochtends kunt u optioneel een mooie boottocht maken over het ca. 36.000 ha grote St. Lucia Meer, een ontmoeting met nijlpaarden en krokodillen is het hoogtepunt van deze tocht! Dit unieke kustreservaat bevat on¬der andere enkele van de hoogste beboste duinen ter wereld, moerassen, zand¬bos¬¬sen en palmvelden. De zwarte neus¬hoorn, de suni (een kleine her¬ten¬soort), de rode duiker, de waterschildpadden en diverse vogelsoorten zoals de ro¬ze pelikaan hebben in het St. Lu¬cia Reservaat hun ideale woonplaats gevonden.
12e dag - Zululand-Durban
Door naar Durban, een levendige, subtropische stad aan de Indische Oceaan. Durban heeft als Zulunaam ’E Thekwini’, wat letterlijk betekent: plaats waar de aarde en de oceaan elkaar ontmoeten. In Durban wacht u tijdens een rondrit natuurlijk een nadere kennismaking met North en South Beach, het prachtige centrum, de bekende ’Indian market’ (waar u ruimschoots de gelegenheid krijgt om rond te struinen) en de schitterende botanische tuinen, een oase van rust in de drukke stad.
13e dag - Durban-Drakensbergen
Naar één van de mooiste natuurgebieden van Zuid Afrika. We gaan naar de ruige Drakensbergen, waar u kunt genieten van de rust en de ruimte die zo tekenend is voor dit immens grote land. Het is de moeite waard om de kleine dorpjes in de omgeving te verkennen of om gewoon te genieten van de ongelofelijke rust, ver van de bewoonde wereld.
14e en 15e dag - Drakensbergen
Vrije dag om optimaal te kunnen genieten van de schoonheid van de Drakensbergen. Vanuit het hotel heeft u verschillende mogelijkheden, zoals wandelen, paardrijden, quadtours en mountainbiken. U kunt ook een facultatieve dagexcursie naar de Sani Pass maken, met 4x4 terreinwagens gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het bergkoninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogst gelegen café van Afrika. Hier stoppen we natuurlijk even, zodat u het glas kan heffen met de natuurpracht van Afrika aan uw voeten.
16e dag - Drakensbergen-Johannesburg-terugvlucht
Vanochtend volgt de transfer naar Johannesburg, waar u `s middags kunt genieten van een citytour. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
17e dag - aankomst Brussel
Aankomst in Brussel.
19 Oktober 2009 - 12:17
Rinske:
Klinkt als weer een hele gave reis :D :D
kuss -
19 Oktober 2009 - 20:33
Nelly:
alles is al geregeld zo te lezen, dus jullie hoeven je alleen maar onder te dompelen in het geheel.........en go with the flow !!!
Dus dat komt helemaal goed,
groetjes Jan en Nelly.