De laatste voorbereidingen - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu De laatste voorbereidingen - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Ron Brouwer - WaarBenJij.nu

De laatste voorbereidingen

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

22 April 2009 | Nederland, Haarlem

We vertrekken waarschijnlijk op 1 mei naar Costa Rica. De vlucht op 30 april is van de week geannuleerd door Martinair. Donderdag horen we of we op 1 mei vertrekken.

Een vertrek op 1 mei heeft ook voordelen. Dan maken we hier nog Koninginnedag mee. We hebben in januari voor 30 april gekozen omdat de tickets op 1 mei een paar honderd euro p/p duurder waren. Dat is nu ook het geval, maar waarschijnlijk draait Martinair op voor deze kosten.

Vandaag langs de GGD voor de inentingen en malariapillen. Van de week heb ik de laatste spullen gekocht voor deze reis. Het "probleem" is dat ik weinig bagage mee wil nemen (10 kilo). Dus ik moet goed opletten wat ik wel en niet meeneem.

De reis gaat eerst naar San Jose in Costa Rica. De eerste week reizen we door Costa Rica (via de westkant). De tweede week gaat Elly naar haar dochter Anjuli in Panama. In de 2e week blijf ik in het Westen van Panama (Chiriqui, Bocas en Ngobe Bugle) met heel misschien een uitstapje naar Panama Stad. De 3e week reizen we weer samen door Costa Rica (via de oostkant).

De hoogtepunten van deze reis zijn:
• De actieve Arenal-vulkaan, waar regelmatig een vonkenregen uit spat!
• Het nevelwoud van het nationaal park Monteverde.
• Het regenwoud en strand van het Manuel Antonio-park. Doodskopaapjes, vlinders en leguanen.
• Corcovado is het meest ruige en ongerepte natuurgebied van Costa Rica en een van de beste plekken om dieren in het wild te zien.
• De koffieplantages van Boquete, vulkaan en regenwoud.
• Raften en hiking.
• De Panamese eilandenarchipel Bocas del Toro: genieten op de mooiste bountystranden!
• De wetlands van Tortuguero. Hier leven krokodillen, luiaards, miereneters en zeeschildpadden.

Op 23 mei vertrekken we weer vanuit San Jose (Costa Rica). Ik ben heel erg benieuwd ...

• 22 April 2009 - 06:39

Jim:

Hoe zit het dan met de terugreis? Wordt die ook 1 dag verplaatst, anders kost het je natuurlijk wel een vakantie dag.
    Lijkt me zonde in zo'n mooi gebied hoor.

Jullie kunnen inderdaad nog wel net even koninginnedag meemaken, is misschien wel een leuke introductie voor de vakantie, van het gestoorde feestende Amsterdam naar de regenwouden :p

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het gaan hebben, lijkt me een heel erg gave en mooie reis worden!

• 22 April 2009 - 06:46

Louis:

heel veel plezier wij zullen wel zwoegen met onze verhuizing

groet Louis

• 22 April 2009 - 15:57

Nelly:

klinkt goed !!! Nou ja behalve die prikken vandaag dan, maar dat is inmiddels al achter de rug ;-) !

zonnige groet, Jan en Nelly.

• 24 April 2009 - 09:47

Rinske:

Stoerstoer!!!!!!klinkt allemaal weer super leuk!!!! en aan elk nadeel kleeft ook weer zijn voordeel toch :D iets later weg maar wle lekker koninginnedag vieren :D

kusssss