Eerste paar dagen in Cambodja
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
11 Mei 2010 | Cambodja, Phnom-Penh
We moesten immers ook aan een paar pasfoto's voor Jim zien te komen. Die heb je nodig voor visa's. En het was niet zo eenvoudig om daar aan te komen.
We hebben een hotel met een zwembad genomen. En op ons gemak uitgezocht hoe we aan pasfoto's konden komen. Het viel allemaal erg mee. De volgende ochtend om 8 uur ging een fotowinkel open, en die kon dat even maken.
De massages hier zijn overheerlijk. Het kost bijna niets, en het is heerlijk en ontspannend.
De volgende dag zijn we met de bus vertrokken. Ons hotel was vlakbij het busstation (leve de Lonely Planet). De grens is 1,5 uur rijden. Daarna is het nog een flink aantal uren rijden tot aan Siem Reap (Cambodja).
Hoe we daar moesten komen was nog allemaal onduidelijk. Er zijn immers op dit moment weinig toeristen. Dat bleek ook wel aan de grens. Geen andere toeristen. En maar 1 taxi. Dan betaal je dus veel. Niets aan te doen. Ik wist de prijzen al via de Lonely Planet. Geen problemen maken. Zorgen dat je wegkomt bij zo'n grens. Om 4 uur s'middags kwamen we aan in Siem Reap. leuk hotel uitgezocht. Biertjes $0,50 en zo in de stad.Reuze gezellig dus.
We hebben vandaag mountainbikes gehuurd, en zijn daarmee naar Ankor Wat en de andere tempels gereden. Het was daar onwijs mooi.
Het aantal toeristen viel me enorm mee. We hebben enorm genoten. Wat is het daar mooi !!! En om deze fietsen te huren is echt een uitkomst. Je bent helemaal vrij om te gaan. En als je ergens bent waar het mooi is, ga je verder lopen. We hebben bij Angkor Wat gegeten. Alles eenvoudig en smakelijk. We hebben tijdens het eten verse kokosnoot gedrinken. Gekoeld, rietje er in, en klaar. Zo lekker.
We gaan zo weer de stad in. Eerst even douchen. Daarna waarschijnlijk (net als gisteren) biljarten. Wat een feest.
Oh ja. Morgen zijn we hier nog. Want het is hier veel te mooi voor 1 dag. Daarna kunnen we via het hotel een kaartje boeken voor een boottocht naar Phnomh Penn. Als dat niet te duur is, gaan we dat waarschijnlijk binnenkort (overmorgen?) doen.
We hebben geen planning. We plannen per dag. En dat is nog een groot woord. We maken in ieder geval de mooiste dingen mee. Angkor wat is echt onvergetelijk.
11 Mei 2010 - 17:40
Rinske:
Hoi pap
Super gaaf ben echt heeeeeeeeel erg benieuwd naar de foto's!!!Heb al heel veel vette verhalen gehoord over angkor wat!
kuss
rinske